Thursday, 27 December 2018

TERAS KEMUNING HITAM


INFO TERAS KEMUNING HITAM.

Penggunaan atau khasiatnya kemuning hitam sama ada secara fizikal (dibuat tasbih, bentuk cincin, tongkat, gelang tangan, dan sebagainya), dibuat air rendaman dan pati minyak. Antara sebahagian khasiat yang Allah jadikan bersama dengan Teras Kemuning Hitam ialah:-
1. Air rendamannya penawar racun dalam tubuh.
2. Air redamannya mengubati luka-luka dalaman tubuh.
3. Kesihatan dalaman bagi sesiapa yang sentiasa meminumnya sebagai amalan harian.
4. Mengubati penyakit yang sekira-kiranya pihak hospital tidak mahu/dapat mengubatinya, maka boleh di ikhtiar dengan meminum air rendaman Teras Kemuning Hitam dan ayat Al Quran dengan doa.
5. Pernah dicuba mengubati H1N1 dan sembuh dengan izin Allah.
6. Penawar demam panas. Jika berlaku ditengah-tengah malam bagi kanak-kanak airnya disapu pada tubuh (di ulangi beberapa kali, khususnya bawah ketiak atau leher), terlebih elok diberi minum sedikit, terdapat banyak kes yang suhu badan bayi/kanak-kanak menurun/sembuh (dengan izin Allah) menggunakan air rendaman kemuning hitam.
7. Mengubati kayap, dengan menyapu air rendamannya pada bahagian yang terlibat, terlebih baik diminum bersama air rendamannya dalam tempoh berubat tersebut. Jika kayap tersebut telah merebak kedalam mata, titiskan air kemuning hitam secara berkala (3-4x sehari semalam) dalam mata yang terlibat. Ianya telah dicuba dan sembuh dengan izin Allah.
8. Mengubati penyakit badam, dengan menyapu air kemuning hitam pada bahagian terlibat, terlebih baik diminum bersama air rendamannya dalam tempoh berubat tersebut. Ianya telah dicuba dan sembuh dengan izin Allah.
9. Ubat sakit perut (cirit-birit) yang mustajab, ada banyak kes sembuh dengan izin Allah. Air rendamannya diminum beberapa kali dalam sehari atau dalam beberapa hari, insya Allah lega. Jika dalam perjalanan jauh seperti menaiki bas ekspress atau keretapi, dan dikhuatiri cerah perut ditengah jalan se-eloknya sediakan sebotol air kemuning yang agak pekat/tua, insya Allah dapat membantu menahan cerah perut dalam beberapa jam. Menyediakan air kemuning hitam dalam botol/bekas dirumah atau dimana-mana, amat elok untuk persedian jika berlaku apa-apa.
10. Penawar bisa binatang. Terdapat kes seseorang yang disengat labah-labah yang sebelum pengsan dia teringat dalam poket seluarnya terdapat sepotong kemuning hitam lalu sempat memasukkan dalam mulutnya, kemudian dia tersedar dari pengsan dan selamat (air larutan kemuning hitam bercampur air liur menawarkan bisa sengatan labah-labah semasa pengsannya). Kes lain, seseorang yang menebas membersih kebunnya terkena sarang tebuan, lalu dia disengat oleh puluhan tebuan, dia melarikan diri, kemudian beliau ikhtiar menyapu pada tempat gigitan dengan kemuning yang dibasahkan dengan air liurnya, kesannya dia tidak berasa sakit walaupun bengkak/kemerahan.
11. Menghalang binatang berbisa jenis terbang seperti peringat dan tebuan dari menyengat pemakainya. Terdapat kes pemanjat pokok buah (memakai kemuning hitam sebagai cincin) yang melanggar sarang peringat, peringat hanya menghurungi tetapi tidak menyengatnya. Kes lain, tebuan tidak menyengat pemakai gelang kemuning walaupun sarangya rosak terkena mata mesin rumput, hanya mampu menghurungi sahaja.
12. Penguat semangat kerana auranya dengan izin Allah.
Minyak pati kemuning hitam amat mustajab menutup luka. Jika luka panjang 1 inci, diletakkan kapas yang dibasahi minyak pati kemuning hitam semalaman, insya Allah bertangkup dan cepat penyembuhannya.

HUBUNGI  GRANDMASTER KI  UNTUK  MAKLUMAT  LANJUT  DI TALIAN :

*** 09-955 4930 / 019-9123 963 ( HOT LINE )  / 012-956 1020 ***

Akaun Bank Untuk Urusan Bank In @ Transfer ke Qalbun Rahmah.

ZAKIMAN BIN ZAKARIA
Email : qalbunrahmah@yahoo.com

Maybank         ( 1530 5616 5316 )   

Cimb               ( 7051 3142 37 )   

AgroBank        ( 100 670 100000 5883 )  

Bsn                  (  07104 41 80135553 7 )

Bank Islam      ( 0604 6020 0361 34 )   ***Berusaha, Berdoa dan Bertawakkal***

1 comment:

  1. Depo 20ribu bisa menang puluhan juta rupiah
    mampir di website ternama I O N Q Q
    paling diminati di Indonesia

    ReplyDelete